sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Pelastusoperaatio

Pari päivää sitten Krakovassa on alkanu sataa ihan kaatamalla non stop. Eilen menin oman koirani Seditin kanssa kohti wisla jokea. Päästyämme paikalle mielessäni sanoin " mitä helvettiä täällä on tapahtunu ". Huomasinkin, että tiet ovat ihan veden peitossa ja ruoho myös. Ensimmäistä kertaa nään Puolassa tulvan, vaikka joka vuos niitä tuliva täällä Puolassa on. Onneks ei ollu mikään tsunami :D

 Vähän matkan päässä oli pieni alue asfalttia, minne ei vesi vielä yltäny. Huomasin sitten siinä asfaltilla kaksi mustaa möykkyä. Luulin ekana et siinä on vaan kaksi kivee, mut vähän ajan päästä ne alkoikin liikkuu. Otin kameran esille ja otin pari kuvaa niistä kahdesta möykystä. Ennen kuvan ottoa katoin et siinä onkin kaksi piisamia. Myöhemmin huomasin, et niil on pitkä kuono. Arvelin, et ne oli vesipäästäisiä, mutta silloin kun lähestyin niitä kohti ja huomasinkin, että siinä asfaltilla onkin kaksi nuorta maamyyrää. Otin äkkiä repusta äiskän hanskat ja otin ensimmäisen myyrän hanskaan, jonka jälkeen pistin sen omaan huiviini. Toinen oli jo karkaamassa veteen, mutta sain sen viime hetkellä kiinni. Me vietiin ne sit yhteen kuivaan paikkaan, minne tulva ei yletä. Siellä sitten päästettiin molemmat myyrät vapaaksi, ja onneksi siinä maassa oli jo kaksi pientä koloa, minne ne myyrät sitten äkkiä menivät. Vielä pari tuntia, niin olisivat jo menny tulvan mukana ja hukkunu, kuten monet muut myyrät, jotka jäivät tulvan uhriksi. Onneksi näillä kahdella nuorella myyrällä oli sitten onnea, eikä ne joutunu tulvan uhriksi, vaan pääsivät takaisin maan alle :)







1 kommentti:

  1. Eikö tuossa toiseksi alimmassa kuvassa näy Boat Hostel Barka Basia? Yövyttiin siellä pari vuotta sitten kun käytiin auswitchissä ja pakko sanoa. Kaupunkina oli aivan uskomattoman miellyttävää ympäristöä. Uskalsi vielä melko myöhäänkin liikkua ulkona mitä ei kaikkialla kannata tehdä! Kaksoissiskon kanssa päätettiinkin että joskus uudestaan :)

    VastaaPoista